Zweden, de rust en de mogelijkheden

Een land ruim 10 keer zo groot als Nederland, met de helft aantal inwoners. Ideaal om tot rust te komen, en tegelijk meer dan uitdagend voor de actieve mens.

Op deze site vindt u alle informatie voor een verblijf in de buurt van Hagfors, een van de mooiste stukjes van Zweden.

Zomer activiteiten

Er is in de zomer van alles te beleven in Zweden. Voor jong en oud is er veel te doen, van mountainbiken tot golfen. Met de vele meren en rivieren is Zweden ook ideaal voor de watersportliefhebber.

Bekijk alle zomeractiviteiten

Winter activiteiten

Geen kwakkelende Nederlandse winters, maar echte Scandinavische winters maken Zweden ideaal voor de wintersport. Steeds meer Nederlanders kiezen voor Zweden om te gaan skieën, snowboarden of om gewoon van het prachtige landschap te genieten.

Bekijk alle Winteractiviteiten

Vakantiebungalows

We hebben voor u de mooiste vakantiebungalows uitgezocht. Op de mooiste en rustigste plekjes van Zweden.

Bekijk alle vakantiebungalows

Eten & Drinken

Ontdek wat Zweden te bieden heeft op culinair gebied. De lekker gehaktballetjes kennen we natuurlijk wel, maar er is nog zoveel lekkers. Daarnaast een overzichtje van restaurants in de buurt

Lees alles over Eten & Drinken in Zweden

Stedentrips Zweden

Ontdek de prachtige steden die Zweden rijk is. Karlstadt ligt het meest dichtbij, de havenstad Götenburg met Nederlandse invloeden. Bezoek het Venetië van het Noorden, Stockholm, of ga de grens over naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Lees alles over Stedentrips in Zweden

Klimaat

Als Nederlander wilt u natuurlijk weten wat het weer in Zweden is. Zongaranties kunnen we helaas niet geven. Maar u bent wel verzekerd van lange zomerdagen en echte ouderwetse winters die in Nederland zeldzaam zijn.

Lees alles over het Weer in Zweden

Valuta & Prijzen

Zweden wordt vaak  als een ‘duur’ land zoals Noorwegen bestempeld, maar is dat wel zo? In Zweden heeft men de Kroon als betaalmiddel. Bekijk een overzichtje van de koers, biljetten en munten.

Bekijk alle informatie over valuta en prijzen in Zweden

Route naar Zweden

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Zweden te gaan. Bekijk hier wat voor u het handigst is.

Bekijk alle routes naar Zweden

Over ons / Contact

Op vakantietipszweden.nl vindt u allerlei informatie voor een onvergetelijke vakantie in het prachtige Zweden. Uw activiteit of vakantiewoning ook op deze site? Dat kan, neem dan meteen contact met ons op.

Bekijk al onze gegevens